4.4/5

Windows Server 2019 is het ultieme platform voor het creëren van een infrastructuur voor geïntegreerde applicaties, netwerken en webdiensten. Als beheerder van Windows Server 2019 heb je actief bijgedragen aan het realiseren van de doelstellingen van je organisatie door de infrastructuur veilig, betrouwbaar en flexibel te houden. Windows Server 2019 heeft de fundamenten gelegd voor het Micro-ecosysteem en blijft tot op de dag van vandaag de hybride cloud mogelijk maken.

Windows Server 2019: Krachtige Functies, Vereisten en Edities

Windows Server 2019 is de nieuwste versie van het besturingssysteem voor servers van Microsoft, dat bedrijven en organisaties helpt bij het beheren van hun IT-infrastructuur, het hosten van applicaties en het bieden van beveiliging op ondernemingsniveau. Deze editie bouwt voort op het succes van zijn voorganger, Windows Server 2016, en biedt een reeks geavanceerde functies en verbeteringen die de efficiëntie en betrouwbaarheid van serveromgevingen verder vergroten.

Belangrijkste Functies van Windows Server 2019

 1. Verbeterde Beveiliging:
  Windows Server 2019 biedt verbeterde beveiligingsfuncties, waaronder Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), die helpt bij het detecteren en reageren op bedreigingen in real-time.
 2. Hybride Cloud Integratie:
  De integratie met Azure biedt naadloze hybride cloudmogelijkheden, waardoor organisaties hun lokale infrastructuur kunnen uitbreiden naar de cloud en vice versa.
 3. Storage Spaces Direct:
  Deze functie maakt geclusterde opslag mogelijk zonder de noodzaak voor gedeelde opslagarrays, waardoor kosten worden bespaard en de flexibiliteit wordt vergroot.
 4. Hyper-V Verbeteringen:
  Windows Server 2019 biedt uitgebreide Hyper-V-functies, waaronder ondersteuning voor Linux-containers en de mogelijkheid om virtuele machines in een failovercluster offline te bewerken.
 5. Windows Admin Center:
  Dit nieuwe beheerplatform biedt een vereenvoudigde, op web gebaseerde interface voor het beheren van servers, clusters, virtuele machines en meer.
 6. Kubernetes Ondersteuning:
  Windows Server 2019 bevat native ondersteuning voor Kubernetes, waardoor het eenvoudiger wordt om containergebaseerde applicaties te implementeren en beheren.

Minimale Systeemvereisten

Voordat je Windows Server 2019 installeert, moet je ervoor zorgen dat je hardware aan de minimale systeemvereisten voldoet. Houd er rekening mee dat deze vereisten variëren afhankelijk van de edities en rollen die wilt implementeren. Hier zijn de algemene minimale vereisten:

Het wordt echter sterk aanbevolen om te voldoen aan aanvullende vereisten van Windows Server 2019, afhankelijk van je specifieke use case en workload.

Verschillen tussen Standard, Essentials en Datacenter Edities

Windows Server 2019 wordt geleverd in verschillende edities, elk met verschillende kenmerken en prijspunten. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de drie meest voorkomende edities:

1. Windows Server 2019 Standard Edition:

2. Windows Server 2019 Essentials Edition:

3. Windows Server 2019 Datacenter Edition:

In conclusie biedt Windows Server 2019 een breed scala aan geavanceerde functies, van verbeterde beveiliging tot hybride cloudintegratie, om te voldoen aan de behoeften van verschillende organisaties. Het kiezen van de juiste editie hangt af van de grootte en complexiteit van uw IT-infrastructuur. Het is essentieel om de vereisten van uw specifieke use case zorgvuldig te overwegen voordat u de juiste editie selecteert en implementeert. Bij Productlicenties.nl bent u aan het juiste adres voor Windows Server 2019 Essentials, Windows Server Standard en Windows Server Datacenter.

Ontvang 5% Korting Ontvang 5% korting op de duurste licentie in je winkel wagen! Deze actie is alleen vandaag geldig en werkt op 1 licentie. Gebruik deze kortingscode:
5korting