4.4/5

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over onze producten en diensten, en we willen graag zorgen dat je snel antwoord krijgt op je vragen. Op deze pagina hebben we daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet, zodat je snel en gemakkelijk antwoorden kunt vinden.

Heb je vragen over het activeren van windows?

Bekijk dan eerst onze activatie hulp video’s waar we haar fijn uitleggen hoe je windows kan activeren

Algemeen

Wanneer zijn jullie bereikbaar?

Tussen 9.00 en 17.30.

Is het mogelijk jullie te bezoeken?

Nee, wij zijn een webshop en hebben geen bezoekadres.

Hoe kunnen klanten zelf met jullie in contact komen?

Je kunt e-mailen naar info@productlicenties.nl of contact opnemen via de chat op onze website.

Ik heb geen licentie ontvangen, wat nu?

Volg de volgende stappen:

 1. Controleer of er 15 minuten zijn verstreken. De licentie wordt uiterlijk in 15 minuten geleverd.
 2. Controleer de gegevens die je hebt ingevuld bij de bestelling. De bestelling wordt naar je e-mailadres gestuurd, dus controleer dat deze juist is.
 3. Controleer of de e-mail niet per ongeluk terecht is gekomen in je spam box van je e-mail.
 4. Nog steeds niks ontvangen? Neem dan contact op met ons via de livechat of e-mail naar info@productlicenties.nl

Licenties

Waar komen de licenties vandaan en is dit wel legaal?

Deze licenties zijn overgenomen van bedrijven uit faillissement of wegens overschot, vandaar dat we zo een scherpe prijs kunnen hanteren.

Mijn licentie werkt niet? Doe ik wat verkeerd?

Het kan zijn dat er iets misgaat, het beste kun je de livechat gebruiken of mailen naar info@productlicenties.nl. Geef de volgende gegevens aan support:

 • De versie van Windows/Office die je wilt activeren
 • Een screenshot van de code die niet geaccepteerd wordt
 • Een screenshot van je huidige Windows versie (meer info ga naar de activatiehulp pagina)

Hoeveel licenties mag je in één keer kopen en zijn er bulk kortingen?

Er zit geen limiet aan het aantal licenties wat je kunt kopen, echter hebben wij wel een voorraad van de licenties. Bij grote orders raden wij aan om contact op te nemen/een bulk order te maken. Hierbij krijg je niet alleen korting, maar weet je ook zeker dat wij jouw licenties direct kunnen leveren.

Wat is OEM?

OEM is een licentie dat gebruikt wordt voor nieuwe computers/installaties van Windows. Met een OEM licentie kun je dus een nieuwe installatie van Windows activeren. Je kunt hiermee geen oude versie van Windows upgraden, daar heb je een retail versie voor nodig.

Wat is het verschil tussen OEM en retail?

OEM is een licentie dat gebruikt wordt voor nieuwe computers/installaties van Windows. Met een OEM licentie kun je dus een nieuwe installatie van Windows activeren. Je kunt hiermee geen oude versie van Windows upgraden. Qua product zit er geen verschil tussen OEM en Retail. Heb je dus een nieuwe computer of installatie van Windows? Dan kun je de OEM versie gebruiken. Wil je je huidige computer met een oudere versie van Windows upgraden naar Windows 10? Gebruik dan de retail versie.

Wat is het verschil tussen home en pro?

Windows 10 Pro heeft een aantal meer features dan Home, waaronder BitLocker, Remote Desktop en Assigned Access. Wat houdt dit precies in? Kortgezegd heeft Windows 10 Pro meer features die je computer beschermen. Met bijvoorbeeld Assigned Access kan je bepalen welke gebruikers welke apps kunnen gebruiken. Wil je meer weten over de verschillen? Microsoft heeft zelf een goed artikel met de verschillen die je hier kan vinden.

Windows

Hoe kan ik mijn Windows taal aanpassen?

 1. Stap 1
  Selecteer de Startknop en selecteer vervolgens Instellingen > Tijd en taal > Taal.
 2. Stap 2
  Kies een taal in het menu Windows-weergavetaal.

Staat de taal die je wilt er niet tussen? Neem dan de volgende stappen:

 1. Stap 1
  Selecteer de Startknop en selecteer vervolgens Instellingen > Tijd en taal > Taal.
 2. Stap 2
  Klik onder de optie Taalpakket downloaden op Downloaden.
 3. Stap 3
  Nadat het taalpakket is geïnstalleerd, selecteer je Terug.
 4. Stap 4
  Kies een taal in het menu Windows-weergavetaal.

Hoe update ik mijn Windows naar 11 of 10 vanuit een oudere versie (Windows 7/8)?

Wil je een oudere versie van Windows upgraden naar Windows 11? Dan heb je de retail versie nodig. Met een OEM versie van Windows 11 of 10 kun je alleen maar een verse installatie doen.

Je kunt de installatiebestanden op de volgende pagina’s van Microsoft downloaden:
Windows 11
Windows 10

Hoe kan ik Windows 10 installeren?

Download de de media creation tool van Microsoft, voor het maken van een installatie USB/CD: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Voor een verse installatie klik je op “Het hulpprogramma voor het maken van installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) gebruiken om Windows 10 op een andere pc te installeren (klik voor meer of minder informatie).”

Voor het upgraden van een oudere windows versie klik je op “Deze pc met het hulpprogramma upgraden naar Windows 10 (klik voor meer of minder informatie)”. Vergeet niet dat je alleen met de retail versie een upgrade kan uitvoeren.

Onder “Meer mogelijke downloads” vind je downloads voor onder andere Windows Enterprise.

Wat is een Windows N versie?

Dit is de officiële uitleg van Microsoft:

De N- en KN-edities van Windows 10 bevatten dezelfde functionaliteit als Windows 10, met uitzondering van media-gerelateerde technologieën (Windows Media Player) en bepaalde vooraf geïnstalleerde media-apps (Groove Muziek, Video, Voicerecorder en Skype). U moet andere software installeren van Microsoft of van een derde partij voor deze communicatiemiddelen en te spelen of audio-cd’s, mediabestanden en video-dvd’s, muziek streamen, maken en te nemen en foto’s opslaan. Nieuwe functies zoals Cortana en PDF-viewer in de nieuwe Edge browser gebaseerd zijn op Windows Media-bestanden die niet aanwezig in deze edities zijn.

Bron: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/3010081/media-feature-pack-for-windows-10-n-and-windows-10-kn-editions

Blijft mijn licentie geldig als ik mijn PC upgrade?

Wanneer de hardware van je PC of laptop niet te drastisch veranderd, kan Windows 10 opnieuw geactiveerd worden met dezelfde productcode. Voorbeelden van niet-drastische veranderingen aan de hardware zijn onder andere het vervangen van je traditionele HDD (Harde Schijf) met een SSD, het upgraden van je werkgeheugen (bijvoorbeeld van 4GB naar 8GB), of het toevoegen of upgraden van een videokaart.

Er zijn echter wel drastische veranderingen aan de hardware waarbij Windows 10 niet meer opnieuw geactiveerd kan worden met dezelfde productcode, zoals bijvoorbeeld het upgraden of vervangen van je processor of moederbord, of een combinatie van deze twee.

Let op: Windows 10 genereert een Hardware-ID van je computer. Op basis van dit Hardware-ID wordt je computer geactiveerd en wordt de licentie gekoppeld aan de Hardware-ID van je computer. Het is niet mogelijk om de Hardware-ID zelf te genereren of te veranderen, dit wordt automatisch door Windows 10 gedaan.

Foutmeldingen

Windows: Ik krijg de foutmelding 0XC004F074, wat nu?

Waarschijnlijk heb je een versie van Windows 10 Home of Pro met de aanduiding ‘N’. Dit kun je controleren bij Instellingen -> Bijwerken -> Activering, hier kun je zien of je een N-versie van Windows hebt. Het is belangrijk om te weten dat N-versies van Windows niet kunnen worden geactiveerd met onze licenties. Voor deze edities heb je een speciale licentie nodig, die aanzienlijk duurder zijn.

Windows: Ik krijg de foutmelding 0XC004C008, wat nu?

In de meeste gevallen betreft dit een fout van Windows, maar gelukkig is deze eenvoudig op te lossen met behulp van de volgende stappen:

 1. Klik op Start en typ in het zoekvak: “slui.exe 4” of “slui 4.exe”
 2. Druk op ENTER
 3. Kies het juiste land (b.v. Nederland)
 4. Kies voor Telefoonactivering en volg de instructies die worden gegeven.

Windows: Ik krijg de foutmelding 0x004f069, wat nu?

Foutcode “0xc004f069” houdt in dat je een upgrade hebt uitgevoerd van Windows 7 of 8 naar Windows 10 voordat je je vorige geïnstalleerde besturingssysteem hebt geactiveerd.

Om dit te verhelpen dien je een schone installatie van Windows 10 uit te voeren. Hier kun je een uitleg van Microsoft vinden hoe je dit doet.

Als je een schone installatie uitvoert, zal dit ook zeer positief uitwerken voor de snelheid van je PC.

Windows 11 – Pro

Met windows 11 pro kan je nét iets meer en de kosten zijn maar een paar euro duurder. Kies nu voor pro en haal alles uit je windows 11 licentie

Wie is Productlicenties.nl?
Dé partner voor al je Windows licenties

Welkom bij Productlicenties.nl, dé webshop waar je voordelig Windows licenties kunt kopen voor zowel privé als zakelijk gebruik. Bij ons vind je licenties tegen de beste prijs, zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze licenties zijn 100% legitiem en geven je toegang tot de nieuwste softwareversies. Of je nu op zoek bent naar Windows 10, 11 of 7, wij hebben het voor je.

Bij Productlicenties.nl staat klanttevredenheid voorop. Onze support staat dagelijks tussen 9:00 en 21:00 voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.

Joris de Vries

Support Productlicenties.nl

Onze voordelen

Ontdek hieronder waarom je bij ons aan het juiste adres bent voor het kopen van je Windows licenties.

 • Directe levering van je licentie per mail
 • Persoonlijk contact bij vragen via de chat
 • Duidelijke installatie instructies
 • Compleet legaal met registratie garantie
 • Te koppelen aan je Microsoft account