4.4/5

Windows 11 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, en het is een upgrade van Windows 10. Het heeft veel nieuwe functies en verbeteringen die het gebruiksgemak verbeteren. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken van Windows 11 bespreken en hoe het verschilt van Windows 10.

Inleiding tot Windows 11

Windows 11 is officieel uitgebracht op 5 oktober 2021 en heeft sindsdien de aandacht getrokken van computergebruikers over de hele wereld. Het is ontworpen om een naadloze ervaring te bieden en het gebruik van de computer te vereenvoudigen. Het heeft ook een frisse uitstraling en interface die het prettiger maakt om mee te werken.

Belangrijkste functies van Windows 11

 1. Vernieuwde Startmenu en Taakbalk
 2. Een van de meest opvallende veranderingen in Windows 11 is het vernieuwde startmenu en de taakbalk. Het startmenu is nu gecentreerd en heeft een minimalistisch ontwerp. De taakbalk is ook opnieuw ontworpen en bevat nu de icoontjes van de geopende apps in het midden van de taakbalk.
 3. Verbeterde Prestaties
  Windows 11 heeft verbeterde prestaties ten opzichte van Windows 10. Het is ontworpen om efficiënter te werken en minder systeembronnen te gebruiken. Dit resulteert in snellere laadtijden van programma’s en een soepelere werking van het systeem.
 4. Nieuwe Snap Layouts en Snap Groups
  Windows 11 heeft nieuwe snap layouts en snap groups die het gemakkelijker maken om vensters naast elkaar te plaatsen. Met snap layouts kun je een aantal vensters tegelijk openen en deze op een handige manier op het scherm ordenen. Snap groups onthouden de posities van de vensters zodat je snel weer terug kunt keren naar een specifieke lay-out.
 5. Widgets
  Windows 11 heeft een nieuwe widget-balk die toegankelijk is vanuit het startmenu. De widget-balk toont informatie zoals het weer, nieuws, sport en aandelenkoersen. Dit maakt het gemakkelijker om snel toegang te krijgen tot belangrijke informatie.
 6. Virtual Desktops
  Met Windows 11 kun je gemakkelijk meerdere virtuele bureaubladen maken en schakelen tussen verschillende taken. Dit is handig voor mensen die veel verschillende taken uitvoeren op hun computer en hun werkruimte georganiseerd willen houden.
 7. Microsoft Teams-integratie
  Windows 11 heeft Microsoft Teams-integratie ingebouwd, wat het gemakkelijker maakt om contact te houden met collega’s en vrienden. Je kunt nu gemakkelijk videobellen en chatten vanuit het besturingssysteem zonder dat je Teams hoeft te openen.
Opzoek naar een Windows 11 licentie?

Zoek niet verder, bekijk ons assortiment met licenties

Verschillen tussen Windows 10 en Windows 11

 1. Nieuw Ontwerp
  Windows 11 heeft een nieuw ontwerp dat het gebruiksgemak verhoogt en de gebruikerservaring verbetert. Het heeft een meer gestroomlijnde en moderne uitstraling met afgeronde hoeken en transparante elementen. Het ontwerp is ook aangepast aan de nieuwste apparaten zoals tablets en hybride laptops.
 2. Verbeterde Beveiliging
  Windows 11 heeft een verbeterde beveiliging en biedt betere bescherming tegen malware en andere bedreigingen. Het maakt gebruik van nieuwe technologieën zoals virtualisatie-gebaseerde beveiliging en Secure Boot om de beveiliging van het systeem te verbeteren.
 3. Betere Touchscreen-Ondersteuning
  Windows 11 heeft betere ondersteuning voor touchscreens en maakt het gemakkelijker om met je vingers te navigeren op het scherm. Dit is vooral handig voor gebruikers van hybride laptops en tablets die het scherm als invoerapparaat gebruiken.
 4. Nieuwe Microsoft Store
  Windows 11 heeft een vernieuwde Microsoft Store met een frisse uitstraling en verbeterde navigatie. De nieuwe Store heeft ook een grotere selectie van apps en games, waaronder Android-apps die je nu ook op je Windows 11 apparaat kunt gebruiken.
 5. DirectX 12 Ultimate en Auto HDR
  Windows 11 ondersteunt DirectX 12 Ultimate, de nieuwste versie van de populaire gaming-technologie. Het biedt betere prestaties en grafische weergave voor games. Windows 11 heeft ook Auto HDR ingebouwd, waardoor games er beter uitzien op je scherm, zelfs als ze oorspronkelijk niet waren ontworpen voor HDR.

Hoe upgrade je naar Windows 11?

Als je momenteel Windows 10 gebruikt, kun je gratis upgraden naar Windows 11. Zorg ervoor dat je apparaat voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 11. Je kunt controleren of je apparaat compatibel is door de PC Health Check-app te downloaden van de Microsoft-website.

Als je apparaat compatibel is, kun je de upgrade uitvoeren door naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update te gaan en op ‘Nu downloaden’ te klikken onder ‘Windows 11 downloaden en installeren’.

Conclusie

Windows 11 is een verbeterde versie van Windows 10 met veel nieuwe functies en verbeteringen. Het heeft een nieuw ontwerp, betere prestaties, verbeterde beveiliging en meer. Als je momenteel Windows 10 gebruikt en je apparaat compatibel is met Windows 11, raden we aan om te upgraden naar Windows 11 om te profiteren van alle voordelen van het nieuwe besturingssysteem.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de vereiste specificaties om Windows 11 te kunnen installeren?

Om Windows 11 te kunnen draaien, heb je een compatibele processor, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte nodig. Daarnaast moet je grafische kaart DirectX 12 ondersteunen.

2. Moet ik mijn hardware upgraden om Windows 11 te kunnen gebruiken?

Als je apparaat momenteel Windows 10 kan draaien, moet het ook in staat zijn om Windows 11 te draaien. Controleer echter wel de systeemvereisten voordat je het upgrade.

3. Kan ik nog steeds mijn oude programma’s en apps gebruiken op Windows 11?

In de meeste gevallen ja. Windows 11 biedt achterwaartse compatibiliteit voor de meeste programma’s en apps die ondersteund worden door Windows 10.

4. Moet ik extra beveiligingsmaatregelen nemen op Windows 11?

Windows 11 bevat enkele nieuwe beveiligingsfuncties, zoals verbeterde malwarebescherming en beveiligde boot. Het is echter nog steeds belangrijk om een antivirusprogramma te installeren en regelmatig updates uit te voeren.

5. Moet ik betalen om Windows 11 te krijgen?

Moet ik betalen om Windows 11 te krijgen?

Wie is Productlicenties.nl?
Dé partner voor al je Windows licenties

Welkom bij Productlicenties.nl, dé webshop waar je voordelig Windows licenties kunt kopen voor zowel privé als zakelijk gebruik. Bij ons vind je licenties tegen de beste prijs, zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze licenties zijn 100% legitiem en geven je toegang tot de nieuwste softwareversies. Of je nu op zoek bent naar Windows 10, 11 of 7, wij hebben het voor je.

Bij Productlicenties.nl staat klanttevredenheid voorop. Onze support staat dagelijks tussen 9:00 en 21:00 voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.

Joris de Vries

Support Productlicenties.nl

Onze voordelen

Ontdek hieronder waarom je bij ons aan het juiste adres bent voor het kopen van je Windows licenties.

 • Directe levering van je licentie per mail
 • Persoonlijk contact bij vragen via de chat
 • Duidelijke installatie instructies
 • Compleet legaal met registratie garantie
 • Te koppelen aan je Microsoft account
Ontvang 5% Korting Ontvang 5% korting op de duurste licentie in je winkel wagen! Deze actie is alleen vandaag geldig en werkt op 1 licentie. Gebruik deze kortingscode:
5korting
Zakelijk inloggen Om op factuur te kunnen bestellen moet je inloggen met je persoonlijke account. Lukt dit niet? Neem dan even contact op met onze helpdesk.
Oeps! Verkeerde login gegevens.
Wachtwoord vergeten?