Het einde van de verkoop van Windows 10 licenties nadert snel. Microsoft heeft aangekondigd dat het op 31 januari 2023 de verkoop van Windows 10 (Home & Pro) via de eigen webshop zal stoppen. Dit markeert de laatste fase in de productlevenscyclus van het besturingssysteem. Hoewel de verkoop stopt, blijft Microsoft Windows 10 ondersteunen tot 14 oktober 2025, wat nog twee en een half jaar is.

Andere aanbieders

Hoewel de verkoop van Windows 10 door Microsoft zelf stopt, betekent dit niet dat het besturingssysteem niet meer verkrijgbaar is. Bedrijven en consumenten kunnen nog steeds Windows 10-licenties vinden via andere bronnen, zoals IT partijen en lokale detailhandelaren. Het aanbod kan echter slinken, dus geïnteresseerden moeten snel zijn.

Ondersteuning

Het is belangrijk om te weten dat Microsoft Windows 10 nog steeds ondersteunt tot 14 oktober 2025, met beveiligingsupdates die uw computer beschermen tegen virussen, spyware en andere malware. Dit geeft gebruikers nog twee en een half jaar de tijd om aan de slag te gaan met Windows 10 Home of Windows 10 Pro en te profiteren van de vele nieuwe functies en verbeteringen die het biedt.

Weinig impact

Voor bedrijven die gebruik maken van volumelicenties van Microsoft, zal het einde van de verkoop van Windows 10 licenties waarschijnlijk weinig impact hebben. Zij blijven toegang hebben tot licenties voor alle versies van Windows en kunnen deze gewoon blijven gebruiken.

Samenvattend, het einde van de verkoop van Windows 10-licenties door Microsoft is slechts het begin van een nieuwe fase in de productlevenscyclus van het besturingssysteem. Hoewel de directe verkoop via Microsoft stopt, zijn er nog andere bronnen om een licentie te verkrijgen. En belangrijker nog, Windows 10 blijft ondersteund en beveiligd tot 14 oktober 2025.