4.4/5

Als het gaat om het bijwerken van uw computer, kan het een beetje overweldigend zijn om te weten waar te beginnen. Windows 10 biedt echter een eenvoudig en gebruiksvriendelijk proces om ervoor te zorgen dat uw computer altijd up-to-date is. In dit artikel zullen we u door de stappen leiden om uw Windows 10-besturingssysteem bij te werken en ervoor te zorgen dat uw computer soepel blijft werken.

Waarom is het belangrijk om uw Windows 10 bij te werken?

Windows 10-updates bevatten meestal verbeteringen voor de prestaties en beveiliging van uw computer. Deze updates zorgen ervoor dat uw besturingssysteem soepel blijft werken en dat uw persoonlijke gegevens en bestanden veilig blijven. Door uw Windows 10-besturingssysteem bij te werken, blijft uw computer ook compatibel met de nieuwste software en hardware, zodat u de beste gebruikerservaring krijgt.

Hoe controleert u of er updates beschikbaar zijn?

Voordat u begint met het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem, moet u controleren of er updates beschikbaar zijn. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Ga naar Instellingen
  Klik op het startmenu en klik vervolgens op het pictogram ‘Instellingen’ (het tandwielpictogram) in de linkeronderhoek van het scherm.
 2. Ga naar ‘Update en beveiliging’
  Klik op ‘Update en beveiliging’ in het instellingenmenu.
 3. Controleer op updates
  Klik op de knop ‘Naar updates zoeken’. Windows zal nu controleren of er updates beschikbaar zijn voor uw computer.

Hoe werkt het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem?

Nu u hebt gecontroleerd of er updates beschikbaar zijn, kunt u doorgaan met het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem. Hier zijn de stappen om te volgen:

 1. Klik op ‘Downloaden en installeren’
  Als er updates beschikbaar zijn, ziet u de knop ‘Downloaden en installeren’ op het scherm. Klik hierop om te beginnen met het downloaden en installeren van de updates.
 2. Wacht tot de updates zijn gedownload
  Het downloaden van de updates kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de updates en de snelheid van uw internetverbinding. Het is belangrijk dat u uw computer niet uitschakelt of opnieuw opstart terwijl de updates worden gedownload.
 3. Wacht tot de updates zijn geïnstalleerd
  Zodra de updates zijn gedownload, zal uw computer automatisch opnieuw opstarten om de updates te installeren. Dit kan ook enige tijd duren, dus wees geduldig en laat uw computer het proces voltooien.
 4. Controleer of de updates zijn geïnstalleerd
  Nadat uw computer opnieuw is opgestart, moet u controleren of de updates zijn geïnstalleerd. U kunt ditdoen door terug te gaan naar de ‘Update en beveiliging’ sectie van de Instellingen en te controleren of er nog steeds updates beschikbaar zijn. Als er geen updates meer beschikbaar zijn, dan zijn de recente updates geïnstalleerd en is uw computer up-to-date.

Wat te doen als er problemen zijn met het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem?

Soms kunnen er problemen optreden bij het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om problemen op te lossen:

 1. Controleer uw internetverbinding
  Een stabiele en snelle internetverbinding is essentieel bij het downloaden van updates. Controleer daarom eerst of uw internetverbinding goed werkt en stabiel is.
 2. Start uw computer opnieuw op
  Soms kan het opnieuw opstarten van uw computer problemen oplossen. Start uw computer opnieuw op en controleer vervolgens of de updates beschikbaar zijn en kunnen worden gedownload.
 3. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit
  Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser voor Windows Update die u kunt gebruiken om problemen op te lossen. Zoek naar “Probleemoplosser voor Windows Update” in de zoekbalk van Windows en voer de probleemoplosser uit om problemen op te lossen.
 4. Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit
  Soms kan antivirussoftware de installatie van updates blokkeren. Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit en probeer de updates opnieuw te downloaden en te installeren.

Conclusie

Het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem is essentieel om uw computer soepel te laten werken en ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens en bestanden veilig blijven. Door de eenvoudige stappen te volgen die we in dit artikel hebben beschreven, kunt u ervoor zorgen dat uw computer altijd up-to-date is en compatibel blijft met de nieuwste software en hardware.

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het updaten van Windows 10:

1. Hoe vaak moet ik mijn Windows 10-besturingssysteem bijwerken?

Het is aanbevolen om uw Windows 10-besturingssysteem regelmatig bij te werken, bij voorkeur automatisch.

2. Waarom duurt het zo lang om updates te downloaden en te installeren?

Het downloaden en installeren van updates kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de updates en de snelheid van uw internetverbinding.

3. Wat moet ik doen als de updates niet kunnen worden geïnstalleerd?

Controleer uw internetverbinding, start uw computer opnieuw op, voer de probleemoplosser voor Windows Update uit en schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit om problemen op te lossen.

4. Wat zijn de voordelen van het updaten van mijn Windows 10-besturingssysteem?

Het updaten van uw Windows 10-besturingssysteem zorgt voor betere prestaties en beveiliging van uw computer, compatibiliteit met de nieuwste software en hardware en veilige opslag van uw persoonlijke gegevens

5. Kan ik het bijwerken van mijn Windows 10-besturingssysteem overslaan?

Het wordt niet aanbevolen om het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem over te slaan, omdat dit de prestaties en beveiliging van uw computer kan beïnvloeden en uw persoonlijke gegevens in gevaar kan brengen.

6. Wat moet ik doen als ik geen Windows 10-besturingssysteem heb?

Als u geen Windows 10-besturingssysteem heeft, moet u eerst upgraden naar Windows 10 voordat u uw besturingssysteem kunt bijwerken.

7. Moet ik betalen om mijn Windows 10-besturingssysteem bij te werken?

Nee, het bijwerken van uw Windows 10-besturingssysteem is gratis.

8. Hoe kan ik controleren of mijn Windows 10-besturingssysteem up-to-date is?

Ga naar de ‘Update en beveiliging’ sectie van de Instellingen en controleer of er nog updates beschikbaar zijn. Als er geen updates meer beschikbaar zijn, dan zijn de recente updates geïnstalleerd en is uw computer up-to-date.

9. Moet ik mijn bestanden en gegevens opslaan voordat ik mijn Windows 10-besturingssysteem bijwerk?

Het wordt aanbevolen om een back-up te maken van uw bestanden en gegevens voordat u uw Windows 10-besturingssysteem bijwerkt, om eventueel verlies van gegevens te voorkomen.

10. Hoe lang duurt het voordat een Windows 10-update beschikbaar is?

Windows 10-updates worden regelmatig uitgebracht en het kan variëren hoe lang het duurt voordat een update beschikbaar is, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de update.

Met deze veelgestelde vragen hopen we dat we enkele van jouw vragen over het updaten van Windows 10 hebben kunnen beantwoorden.

Opzoek naar een Windows 10 licentie?

Zoek niet verder, bekijk ons assortiment met licenties

Wie is Productlicenties.nl?
Dé partner voor al je Windows licenties

Welkom bij Productlicenties.nl, dé webshop waar je voordelig Windows licenties kunt kopen voor zowel privé als zakelijk gebruik. Bij ons vind je licenties tegen de beste prijs, zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze licenties zijn 100% legitiem en geven je toegang tot de nieuwste softwareversies. Of je nu op zoek bent naar Windows 10, 11 of 7, wij hebben het voor je.

Bij Productlicenties.nl staat klanttevredenheid voorop. Onze support staat dagelijks tussen 9:00 en 21:00 voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.

Joris de Vries

Support Productlicenties.nl

Onze voordelen

Ontdek hieronder waarom je bij ons aan het juiste adres bent voor het kopen van je Windows licenties.

 • Directe levering van je licentie per mail
 • Persoonlijk contact bij vragen via de chat
 • Duidelijke installatie instructies
 • Compleet legaal met registratie garantie
 • Te koppelen aan je Microsoft account
Ontvang 5% Korting Ontvang 5% korting op de duurste licentie in je winkel wagen! Deze actie is alleen vandaag geldig en werkt op 1 licentie. Gebruik deze kortingscode:
5korting