4.4/5

Windows 11 is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft. De aankondiging van Windows 11 heeft veel aandacht gekregen en veel mensen zijn benieuwd of deze nieuwe versie gratis is. In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en geven we alle belangrijke informatie die je moet weten over Windows 11.

Wat is Windows 11?

Windows 11 is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, dat is ontworpen om te werken op pc’s en laptops. Windows 11 biedt veel nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, Windows 10. Enkele van de belangrijkste nieuwe functies van Windows 11 zijn de nieuwe interface, widgets, het startmenu en de taakbalk.

Is Windows 11 gratis?

Voor de meeste gebruikers is de upgrade naar Windows 11 gratis, op voorwaarde dat je aan bepaalde systeemvereisten voldoet. Als je al een legitieme versie van Windows 10 hebt geïnstalleerd, kun je Windows 11 gratis downloaden en installeren. Als je echter geen Windows 10 hebt geïnstalleerd, moet je mogelijk betalen voor een licentie voor Windows 11.

Is Windows 11 een gratis upgrade voor Windows 10-gebruikers?

Ja, Windows 11 is een gratis upgrade voor gebruikers die al Windows 10 gebruiken. Als je al een legitieme versie van Windows 10 hebt geïnstalleerd, kun je Windows 11 gratis downloaden en installeren. Als je echter geen Windows 10 hebt geïnstalleerd, moet je mogelijk betalen voor een licentie voor Windows 11.

Hoeveel kost Windows 11?

Als je geen legitieme versie van Windows 10 hebt geïnstalleerd, moet je mogelijk betalen voor een licentie voor Windows 11. De kosten van Windows 11 verschillen per regio en versie, maar over het algemeen zijn de kosten vergelijkbaar met die van eerdere versies van Windows.

Systeemvereisten

Om Windows 11 te kunnen installeren, moet je computer voldoen aan bepaalde systeemvereisten. De minimale systeemvereisten voor Windows 11 zijn onder meer een 64-bits processor, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Daarnaast moet je computer ook voldoen aan bepaalde hardwarevereisten, zoals een compatibele grafische kaart en bepaalde beeldschermresoluties.

Hoe Windows 11 te downloaden en installeren

Als je aan de systeemvereisten voldoet, kun je Windows 11 downloaden en installeren door de stappen te volgen die worden beschreven op de website van Microsoft. Dit omvat het downloaden van de installatiebestanden, het maken van een opstartbaar USB-station of DVD en het uitvoeren van de installatie. Het is belangrijk om te vermelden dat het installatieproces enige tijd kan duren en dat je gegevens en bestanden mogelijk worden verwijderd tijdens het proces. Daarom is het belangrijk om een back-up te maken van belangrijke bestanden voordat je Windows 11 installeert.

Problemen bij het installeren van Windows 11

Als je problemen ondervindt bij het installeren van Windows 11, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om deze op te lossen. Dit omvat het controleren of je computer voldoet aan de systeemvereisten, het uitvoeren van een schijfcontrole en het installeren van alle beschikbare updates voor Windows 10 voordat je de upgrade naar Windows 11 uitvoert.

Windows 11 voor bedrijven

Voor bedrijven is Windows 11 beschikbaar via verschillende licenties en abonnementen. Dit omvat onder andere het Microsoft 365-abonnement, dat toegang biedt tot de nieuwste versies van Windows en andere Microsoft-apps en -services. Bedrijven kunnen ook gebruik maken van de Windows Autopilot-functie, die het mogelijk maakt om computers te configureren en te implementeren zonder dat IT-beheerders ter plaatse hoeven te zijn.

Opzoek naar een Windows 11 licentie?

Zoek niet verder, bekijk ons assortiment met licenties

Conclusie

Windows 11 is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft en biedt veel nieuwe functies en verbeteringen. Voor de meeste gebruikers is de upgrade naar Windows 11 gratis, op voorwaarde dat je aan bepaalde systeemvereisten voldoet. Als je al een legitieme versie van Windows 10 hebt geïnstalleerd, kun je Windows 11 gratis downloaden en installeren. Het is echter belangrijk om te vermelden dat het installatieproces enige tijd kan duren en dat je gegevens en bestanden mogelijk worden verwijderd tijdens het proces. Daarom is het belangrijk om een back-up te maken van belangrijke bestanden voordat je Windows 11 of andere varianten zoals windows 11 home en windows 11 pro gaat installeren.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over is Windows 11 Gratis?:

1. Kan ik Windows 11 installeren op een Mac-computer?

Nee, Windows 11 is alleen beschikbaar voor pc’s en laptops die voldoen aan de systeemvereisten.

2. Kan ik Windows 11 gratis downloaden en installeren als ik al Windows 7 gebruik?

Nee, Windows 11 is alleen gratis beschikbaar voor gebruikers die al Windows 10 gebruiken.

3. Moet ik een back-up maken van mijn bestanden voordat ik Windows 11 installeer?

Ja, het is aan te raden om een back-up te maken van belangrijke bestanden voordat je Windows 11 installeert, omdat gegevens en bestanden mogelijk worden verwijderd tijdens het installatieproces.

4. Wat zijn de belangrijkste nieuwe functies van Windows 11?

Enkele van de belangrijkste nieuwe functies van Windows 11 zijn de nieuwe interface, widgets, het startmenu en de taakbalk.

5. Hoe kan ik Windows 11 downloaden en installeren?

Om Windows 11 te downloaden en installeren, moet je eerst controleren of je computer voldoet aan de systeemvereisten en vervolgens de stappen volgen die worden beschreven op de website van Microsoft.

Met deze veelgestelde vragen hopen we dat we enkele van jouw vragen over Windows 11 hebben kunnen beantwoorden.

Wie is Productlicenties.nl?
Dé partner voor al je Windows licenties

Welkom bij Productlicenties.nl, dé webshop waar je voordelig Windows licenties kunt kopen voor zowel privé als zakelijk gebruik. Bij ons vind je licenties tegen de beste prijs, zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze licenties zijn 100% legitiem en geven je toegang tot de nieuwste softwareversies. Of je nu op zoek bent naar Windows 10, 11 of 7, wij hebben het voor je.

Bij Productlicenties.nl staat klanttevredenheid voorop. Onze support staat dagelijks tussen 9:00 en 21:00 voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.

Joris de Vries

Support Productlicenties.nl

Onze voordelen

Ontdek hieronder waarom je bij ons aan het juiste adres bent voor het kopen van je Windows licenties.

  • Directe levering van je licentie per mail
  • Persoonlijk contact bij vragen via de chat
  • Duidelijke installatie instructies
  • Compleet legaal met registratie garantie
  • Te koppelen aan je Microsoft account
Ontvang 5% Korting Ontvang 5% korting op de duurste licentie in je winkel wagen! Deze actie is alleen vandaag geldig en werkt op 1 licentie. Gebruik deze kortingscode:
5korting
Zakelijk inloggen Om op factuur te kunnen bestellen moet je inloggen met je persoonlijke account. Lukt dit niet? Neem dan even contact op met onze helpdesk.
Oeps! Verkeerde login gegevens.
Wachtwoord vergeten?