4.4/5

Windows 11 is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft. Het is ontworpen met veel nieuwe en geavanceerde functies om de gebruikerservaring te verbeteren. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste functies van Windows 11 en wat je ervan kunt verwachten.

Inleiding

Microsoft heeft een groot aantal nieuwe functies toegevoegd in Windows 11 om het gebruiksgemak te vergroten. Enkele van deze functies zijn nieuw, terwijl andere zijn verbeterd ten opzichte van eerdere versies van het besturingssysteem. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de belangrijkste functies die je moet weten om het meeste uit Windows 11 te halen.

Nieuwe startknop en taakbalk

De startknop en taakbalk van Windows 11 hebben een nieuw uiterlijk gekregen. In plaats van de startknop en taakbalk aan de onderkant van het scherm, zijn ze nu in het midden van het scherm geplaatst. Dit geeft het besturingssysteem een moderner uiterlijk en maakt het gemakkelijker om te navigeren.

Vernieuwd Startmenu

Het Startmenu is ook bijgewerkt in Windows 11. Het nieuwe Startmenu is slanker en biedt meer personalisatiemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld live tegels gebruiken om sneller toegang te krijgen tot je meest gebruikte apps.

Vernieuwde Snapping functie

Windows 11 biedt ook verbeterde snappmogelijkheden voor vensters. Met de nieuwe Snapping functie kun je vensters gemakkelijker naast elkaar plaatsen en aanpassen aan de grootte die je wilt. Dit maakt het mogelijk om beter te multitasken en te werken met meerdere vensters tegelijk.

Nieuwe bureaubladachtergronden en thema’s

Windows 11 biedt ook nieuwe bureaubladachtergronden en thema’s om uit te kiezen. Deze nieuwe ontwerpen geven je computer een frisse en moderne uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en achtergronden om je bureaublad aan te passen.

Betere prestaties

Windows 11 is geoptimaliseerd om betere prestaties te leveren. Het besturingssysteem heeft een verbeterde opstarttijd en biedt betere prestaties bij het openen van apps en bestanden. Dit komt door de verbeterde ondersteuning voor hardware en software van derden.

Nieuwe Microsoft Store

De Microsoft Store is ook bijgewerkt in Windows 11. De nieuwe Microsoft Store is ontworpen om het gemakkelijker te maken om apps en games te vinden en te installeren. Je kunt nu ook Android-apps downloaden en installeren vanuit de Microsoft Store.

Nieuwe functies voor gamers

Windows 11 biedt ook nieuwe functies voor gamers. De nieuwe Xbox-app maakt het gemakkelijker om games te vinden, te spelen en te streamen. Windows 11 biedt ook verbeterde ondersteuning voor DirectX 12 Ultimate, wat betere prestaties en visuele effecten in games mogelijk maakt.

Verbeterde Touch-functies

Windows 11 biedt ook verbeterde touch-functies voor apparaten met touchscreen. De nieuwe touch gebaren en functies maken het gemakkelijker om te navigeren en te werken met je apparaat zonder een muis of toetsenbord.

Verbeterde beveiliging

Veiligheid is een belangrijk aspect van elk besturingssysteem en Windows 11 biedt betere beveiligingsfuncties dan zijn voorganger. De nieuwe functies omvatten verbeterde beveiliging voor thuisnetwerken, geavanceerde beveiligingsfuncties voor bedrijven en de mogelijkheid om wachtwoorden te elimineren en over te stappen op biometrische identificatie.

Nieuwe snelle instellingen

Windows 11 biedt ook nieuwe snelle instellingen. Het snelle instellingenmenu is toegankelijk via het actiecentrum en biedt gemakkelijke toegang tot de meest gebruikte instellingen. Je kunt bijvoorbeeld snel de helderheid van het scherm, het volume en de wifi-instellingen aanpassen.

Verbeterde zoekfunctie

De zoekfunctie in Windows 11 is ook verbeterd. Met de nieuwe zoekfunctie kun je gemakkelijker en sneller zoeken naar bestanden, apps en instellingen op je computer. Je kunt ook zoeken op internet vanuit het zoekvak op je bureaublad.

Cloud integratie

Windows 11 biedt ook betere integratie met cloudservices. De nieuwe integratie met OneDrive maakt het gemakkelijker om bestanden en documenten op te slaan en te delen met anderen. Je kunt nu ook automatisch back-ups maken van je bestanden naar de cloud.

Virtual Desktops

Windows 11 biedt ook de mogelijkheid om meerdere virtuele bureaubladen te gebruiken. Hierdoor kun je verschillende werkruimtes creëren voor verschillende taken en apps. Dit maakt het gemakkelijker om georganiseerd te blijven en productiever te zijn.

Verhoogde compatibiliteit

Windows 11 biedt betere compatibiliteit met oudere apps en hardware. Dit betekent dat je oude apps en hardware zonder problemen kunt gebruiken op Windows 11. Dit zorgt ervoor dat je niet beperkt bent in de keuze van apps en apparaten.

Conclusie

Windows 11 – waaronder de uitvoeringen windows 11 pro en windows 11 home – biedt veel nieuwe functies en verbeteringen die de gebruikerservaring verbeteren en productiviteit verhogen. Het vernieuwde Startmenu, de verbeterde snapping functie en de nieuwe touch-functies zijn enkele van de belangrijkste functies. De verbeterde beveiliging, cloud-integratie en compatibiliteit maken Windows 11 ook een betere keuze voor bedrijven.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over Windows 11:

1. Kan ik Windows 11 installeren op mijn oude computer?

Het hangt af van de specificaties van je computer. Controleer de minimale systeemvereisten voor Windows 11 voordat je gaat upgraden.

2. Moet ik betalen voor een upgrade naar Windows 11?

Als je al een licentie hebt voor Windows 10, kun je gratis upgraden naar Windows 11. Anders moet je een nieuwe licentie aanschaffen.

3. Kan ik nog steeds oude apps en hardware gebruiken op Windows 11?

Ja, Windows 11 biedt betere compatibiliteit met oudere apps en hardware, dus je kunt nog steeds oude apps en hardware gebruiken.

4. Hoe kan ik het snelle instellingenmenu aanpassen?

Je kunt het snelle instellingenmenu aanpassen door op het pictogram “Alle instellingen” te klikken en vervolgens “Systeem” en “Meldingen en acties” te selecteren. Hier kun je de knoppen voor de snelle instellingen aanpassen.

5. Kan ik nog steeds wachtwoorden gebruiken in Windows 11?

Ja, je kunt nog steeds wachtwoorden gebruiken in Windows 11. De nieuwe beveiligingsfuncties bieden echter ook de mogelijkheid om over te stappen op biometrische identificatie, zoals gezichtsherkenning of vingerafdrukken.

Met deze veelgestelde vragen hopen we dat we enkele van jouw vragen over Windows 11 hebben kunnen beantwoorden.

Opzoek naar een Windows 11 licentie?

Zoek niet verder, bekijk ons assortiment met licenties

Wie is Productlicenties.nl?
Dé partner voor al je Windows licenties

Welkom bij Productlicenties.nl, dé webshop waar je voordelig Windows licenties kunt kopen voor zowel privé als zakelijk gebruik. Bij ons vind je licenties tegen de beste prijs, zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze licenties zijn 100% legitiem en geven je toegang tot de nieuwste softwareversies. Of je nu op zoek bent naar Windows 10, 11 of 7, wij hebben het voor je.

Bij Productlicenties.nl staat klanttevredenheid voorop. Onze support staat dagelijks tussen 9:00 en 21:00 voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.

Joris de Vries

Support Productlicenties.nl

Onze voordelen

Ontdek hieronder waarom je bij ons aan het juiste adres bent voor het kopen van je Windows licenties.

  • Directe levering van je licentie per mail
  • Persoonlijk contact bij vragen via de chat
  • Duidelijke installatie instructies
  • Compleet legaal met registratie garantie
  • Te koppelen aan je Microsoft account
Ontvang 5% Korting Ontvang 5% korting op de duurste licentie in je winkel wagen! Deze actie is alleen vandaag geldig en werkt op 1 licentie. Gebruik deze kortingscode:
5korting
Zakelijk inloggen Om op factuur te kunnen bestellen moet je inloggen met je persoonlijke account. Lukt dit niet? Neem dan even contact op met onze helpdesk.
Oeps! Verkeerde login gegevens.